تیپ شخصیتی INTP

  • به دنبال توضیحی معقول و منطقی برای هر موضوعی که توجه شما را به خود جلب کند، هستید
  • به مباحث تحلیلی و ایده‌پردازی‌های ذهنی علاقه زیادی دارید
  • اغلب اوقات در فضای ذهنی خود مشغول ایده‌پردازی هستید و به دنیای ایده‌ها بیشتر توجه دارید
  • بیشتر در دنیای درونی خود زندگی می‌کنید و آن را به حضور در جمع و ارتباط با سایرین ترجیح می‌دهید
  • آرام، کم‌حرف، خوددار و انعطاف‌پذیر هستید و سعی می‌کنید خود را با شرایط اطراف وفق دهید
  • هنگامی که درباره‌ موضوع مورد علاقه‌تان فکر می‌کنید تمرکز بسیار زیادی روی آن دارید و با جدیت به دنبال یافتن راه حلی منطقی برای آن هستید
  • به راحتی نمی‌توان شما را متقاعد نمود و تنها با ارائه دلایل منطقی دیدگاه خود را نسبت به موضوعی تغییر می‌دهید
  • روحیه انتقادی و تحلیل‌گر دارید و هر چیزی را به سادگی نمی‌پذیرید

شرح خصوصیات تیپ شخصیتی INTP

 کارکرد اصلی تیپ شخصیتی INTP فکری درون‌گرایانه است (Ti) که به کمک آن نسبت به امور واکنشی منطقی و عقلانی نشان می‌دهند، کارکرد کمکی آن‌ها نیز شهود برون‌گرایانه است (Ne) و از طریق آن اطلاعات محیط اطراف را به‌صورت شهودی دریافت کرده و به تصویر کلی توجه دارند.

افراد با تیپ شخصیتی INTP در دنیایی از احتمالات تئوریک و محاسباتی زندگی می‌کنند. آن‌ها در مواجهه با هر چیزی ابتدا از خود می‌پرسند چگونه می‌توان آن را بهبود بخشید یا آن را به صورتی دیگر و قابل‌تحلیل‌تر تبدیل کرد.

آن‌ها ترجیحاً در دنیای درونی افکار و ذهنیات خویش زندگی می‌کنند و قادرند مسائل پیچیده را بررسی کرده، آن را در ذهن خود به‌صورت الگو یا طرح‌واره (یا بخش‌های جدا از هم) درآورند و در نهایت توضیحی منطقی برای آن بیابند.

آن‌ها معمولا علم و دانش زیادی دارند و همواره به دنبال ارائه تفسیری روشن از موضوعات هستند. INTPها در هر چیزی شفافیت را جستجو می‌کنند. آن‌ها به قدری غرق در افکار و اندیشه‌های خویش‌اند که گاه آن‌ها را “استادان فراموش‌کار” یا “دانشمندان حواس‌پرت” می‌نامند.

آن‌ها برای هوش و ذکاوت ارزش زیادی قائل‌اند و توانایی استفاده از عقل و منطق برای پاسخ دادن به مسائل نظری را ارزشمند می‌دانند. آن‌ها به شدت مشتاق ساده‌سازی مسائل پیچیده به کمک توضیحات منطقی هستند.

همین مسئله آن‌ها را تبدیل به انسان‌هایی می‌کند که بیشتر اوقات متوجه مشغولیات ذهنی خود هستند و ارزش و اهمیت چندانی برای رویدادهای دنیای بیرون قائل نمی‌شوند.

تمایل ذاتی آن‌ها نسبت به ساده‌سازی موضوعات پیچیده تئوری به کمک توضیحات شفاف، منطقی و قابل فهم ممکن است در آن‌ها احساس وظیفه‌ای ایجاد کند تا با ارائه راه‌حل‌هایی برای مسائل تئوریک و علمی به افزایش سطح دانش و آگاهی جوامع انسانی کمک کنند.

INTPها بیش از هر چیز برای علم و دانش اهمیت زیادی قائل هستند، ذهن آن‌ها دائم مشغول خلق تئوری‌های جدید و یا تلاش برای رد یا اثبات نظریات کنونی است. آن‌ها با حالتی از اشتیاق و شکاکیت به مسائل و تئوری‌ها می‌نگرند و بدون در نظر گرفتن قوانین و چارچوب‌های رایج و عقاید عمومی به پیگیری و تشریح روش خاص خود می‌پردازند.

INTPها در هر موضوعی که بدان علاقه‌مند شوند به دنبال الگوها و توضیحات معقول و منطقی می‌گردند. این تیپ معمولاً بسیار باهوش است و قادر است در تحلیل‌ها به شکلی بی‌طرفانه رویکرد انتقادی خود را حفظ کند.

ایده‌های جدید برای آنان بسیار جذاب است و از فکر کردن به موضوعات انتزاعی و تئوریک لذت می‌برند و دوست دارند این موضوعات را با دیگران به بحث و چالش بگذارند. گاهی ممکن است INTPها افرادی رؤیاپرداز و گوشه‌گیر به نظر برسند زیرا زمان زیادی را به تفکر در مورد نظریاتی که ذهنشان را به خود مشغول کرده می‌پردازند.

آن‌ها از انجام کارهای تکراری و از قبل مشخص شده بیزارند. در عوض به شدت به مسائل تئوریک و نظری علاقه‌مندند و زمان زیادی را صرف یافتن راه حلی برای مسئله‌ای که ذهن آن‌ها را به خود مشغول ساخته می‌کنند. به همین دلیل شاید انجام کارهای روتین و روزمره چندان برای این تیپ جذاب نباشد.

افراد با تیپ شخصیتی INTP تمایلی به رهبری و یا کنترل کردن دیگران ندارند و در اکثر مواقع افرادی صبور، پذیرا و قابل انعطاف می‌باشند مگر اینکه یکی از باورهای اساسی آن‌ها توسط دیگران به چالش کشیده و یا مورد حمله قرار گرفته باشد در این صورت آن‌ها موضع قاطعی در برابر دیگران خواهند گرفت.

INTPها در برابر افرادی که آن‌ها را به خوبی می‌شناسند بسیار خوش برخورد و با اعتماد به نفس فراوان رفتار می‌کنند و در صورتی که بر موضوعی اشراف داشته باشند، با اطمینان خاطر و شهامت فراوان در مورد آن به بحث و گفتگو می‌نشینند اما در مقابل، به هنگام رویارویی با افراد تازه وارد اندکی خجالتی و محافظه کار می‌شوند.

در نظر INTPها تصمیماتی که بر پایه احساسات و ملاحظه‌کاری‌های شخصی گرفته می‌شوند کاملاً بی اساس و غیر قابل توجیه هستند، آن‌ها برای رسیدن به نتایج و راه حل‌های منطقی، عقلانی و بی‌طرفانه تلاشی پیگیرانه را به کار می‌بندند و گاه اهمیت وارد نمودن ملاحظات شخصی و احساسی در تصمیم‌گیری‌ها را نادیده می‌گیرند.

آن‌ها باید یاد بگیرند در مواقع لازم، توجه به احساسات خود و دیگران را نیز در تصمیمات لحاظ کنند. به همین دلیل INTPها به ابزار لازم برای پاسخگویی به نیازهای عاطفی دیگران مجهز نیستند و از همین رو گاهی اوقات راه حل‌هایشان به دلیل در نظر نگرفتن بعد احساسی برای دیگران بی فایده خواهد بود. بنابراین این تیپ باید سعی کند روی مهارت‌های ارتباطی و درک احساسات دیگران به صورت آگاهانه تمرین کند.

مسائلی مانند ناآرامی‌های اجتماعی یا رسیدن به قدرت و یا ثروت غیر منتظره، خلاقیت بالقوه INTPها را تحت شعاع قرار داده و برای آنان سبب ساز مشکلاتی خواهد شد.

از آنجائی که وجه احساسی INTPها در مقایسه با سایر وجوه شخصیتی‌شان کمترین رشد را دارد لذا ممکن است در روابطی که نیاز به برقراری ارتباط صمیمی و احساسی بین طرفین است نتوانند آن میزان از گرمی و پشتیبانی لازم را از خود بروز دهند.

اگر آن‌ها نتوانند به اندازه کافی به احساسات دیگران توجه کنند، ممکن است تبدیل به افرادی شوند که دائم در حال انتقاد و سرزنش کردن دیگران هستند. در صورتی که آن‌ها نتوانسته باشند جایگاهی برای بروز استعدادها و توانایی‌های ویژه خود پیدا کنند افرادی منفی‌باف و بدبین خواهند شد.

کاربر گرامی برای مشاهده محتوا باید وارد سایت شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*